Begravelse Danmark

Leo malede fars kiste

Kunstmaler Leo Mathiesen måtte i 2010 tage afsked med sin far, der i mange år havde været syg af parkinson. Som en sidste gestus besluttede Leo (med samtykke fra resten af familien) at udsmykke faderens kiste med et kunstmaleri.

”Ved at male på min fars kiste, ville jeg gerne sende ham en sidste meget personlig hilsen”, fortæller Leo Mathiesen.

Motivet var med til at afspejle Leos far

Motivet på kisten forestiller en fugl, som er ved at lette. Fuglens hoved og næb er malet på kistens ene side, og den ene vinge strækker sig over kistelåget. Under vingen er der en sidste hilsen fra hele familien:

Kære far, farfar, svigerfar og oldefar. Vi elskede også dig – og vil savne dit humør og din humor. Hils farmor, når du møder hende – og giv hende et knus fra os alle.

Med motivet har Leo Mathiesen forsøgt at udtrykke noget af det, han vil huske sin far for.

leo1leo2

”I fuglens øje kan man se min fars betænksomhed. Min far spurgte ofte: ” Gør vi nu det rigtige”, fortæller Leo Mathiesen og fortsætter:

”Fuglemotivet er også med til at vise min fars savn af min mor, der døde for flere år siden. Det savn gav han ofte udtryk for ved at stille sig spørgende over for, hvorfor han egentlig skulle være her, når han gerne ville flyve op til ”farmor””.

Til bisættelsen kikkede deltagerne en ekstra gang, da de så den malede kiste, men har efterfølgende kun givet Leo Mathiesen ros for det smukke maleri og den smukke tanke.

100_1004

Leo Mathiesen har malet i over 30 år og har altid haft speciel fokus på fugle, bl.a. fordi han godt kan lide den lethed, fugle repræsenterer – de kan lette og flyve op i himlen. server headers . Leos far havde også et af sønnens malerier hængende på væggen på det plejehjem, hvor han boede de sidste år af sit liv.

Bankede ind imellem på låget

Som atelier brugte Leo Mathiesen et lagerlokale, som han havde fået lov at låne af Begravelse Danmark i Århus. Faderen lå i kisten, mens Leo malede på den.

”Det var naturligvis lidt underligt. Jeg bankede ind imellem på låget, bare for at være sikker på, at der ikke var en reaktion”, fortæller Leo Mathiesen.

100_0997

Udover at være kunstmaler ejer Leo Mathiesen et skiltefirma. Det er første gang, han har malet på en kiste, men han vil også meget gerne tilbyde andre noget lignende.

For yderligere information

Leo Mathiesen
E-mail: leoleoleo@live.dk

100_0998

Læs mere